
Omgevingsstudies
CFD simulaties verschaffen waardevolle inzichten in de luchtstroming in en rondom verstedelijkte gebieden, of ander constructies. Met CFD kan worden onderzocht hoe bebouwing en verstedelijking de luchtstroming door de stad beïnvloedt. Het te verwachten windklimaat kan worden berekend en beoordeeld. Daarnaast kan de verspreiding van verontreinigende stoffen worden geanalyseerd. Deze simulaties zijn zeer nuttig voor stadsplanning, het optimaliseren van de luchtstroming langs bouwwerken en het ontwerpen van een veiligere en prettigere stedelijke omgevingen.
- Windhinderonderzoek
- Analyse van het stedelijke microklimaat
- Verspreiding van verontreinigende stoffen
- Windgedreven regen
- NEN 8100 / Lawson-criteria
- Windbelasting op constructies
- Optimalisatie van windmolenparken
- Stedelijke hitte-eilanden
- Hoogbouw effect rapportage
CFD simulaties voor het modelleren van de effecten van wind en vervuiling
CFD simulaties zijn van grote waarde voor het modelleren van de effecten van wind en bieden inzichten in de aerodynamische prestaties, structurele stabiliteit en de milieu-impact van constructies. Ze worden ingezet bij stadsplanning om de interacties van wind met gebouwen en de openbare ruimten te berekenen, om zo het windklimaat en de luchtkwaliteit te verbeteren. Ter ondersteuning van constructief ontwerp berekent een CFD simulatie de winddruk (coëfficiënten) en dynamische belasting om de veiligheid en stabiliteit van (hoge) constructies en bijvoorbeeld bruggen te verbeteren. CFD simulaties ondersteunen bij het opwekken van duurzame windenergie door het optimaliseren van de plaatsing van windturbines en het ontwerp van de wieken, waardoor de energieopbrengst wordt gemaximaliseerd. Al met al stelt CFD ons in staat om de effecten van wind nauwkeurig te analyseren voor diverse toepassingen, wat leidt tot veiligere en efficiëntere ontwerpen.
Waarom uw omgevingsonderzoek met ons?
Wij hebben uitgebreide ervaring met simulaties die verband houden met milieu- en omgevingsonderzoek. We werken voor opdrachtgevers uit verschillende landen, waaronder Nederland, België, het VK en Ierland. We hebben ruime ervaring in het beoordelen van windhinder en -gevaar, de windbelasting op constructies en het stedelijke microklimaat. Daarnaast beschikken we over uitgebreide kennis van windengineering en zijn we betrokken bij de stuurgroep voor de nieuwe Nederlandse norm voor windhinderonderzoek (NEN 8100).